HAYVANSAL BESİNLER
1.PEYNİR
Peynir A, C, D, E ve K vitaminlerini içermektedir ve A vitamini açısından inanılmaz zengindir. Bunun dışında organizmanın sağlığı için hayati önem taşıyan B12 ve B6 vitaminleri içermektedirPeynirin içerdiği zengin ve değerli vitaminler dışında çok farklı ve sağlık açısından önemli olan mineraller ve bileşenler de içermektedir. Peynirin içerdiği minerallerden bazıları şunlardır; kalsiyum, magnezyum, fosfor, potasyum, sodyum, çinko, bakır manganez, selenyum, florür. Özellikle fosfor, sodyum, kalsiyum ve potasyum açısından çok zengin olan peynir, tam bir kalsiyum deposudur.
Peynir A, C, D, E ve K vitaminlerini içermektedir ve A vitamini açısından inanılmaz zengindir. Bunun dışında organizmanın sağlığı için hayati önem taşıyan B12 ve B6 vitaminleri içermektedirPeynirin içerdiği zengin ve değerli vitaminler dışında çok farklı ve sağlık açısından önemli olan mineraller ve bileşenler de içermektedir. Peynirin içerdiği minerallerden bazıları şunlardır; kalsiyum, magnezyum, fosfor, potasyum, sodyum, çinko, bakır manganez, selenyum, florür. Özellikle fosfor, sodyum, kalsiyum ve potasyum açısından çok zengin olan peynir, tam bir kalsiyum deposudur.
2. SÜT
Süt, dişi memelilerin yavrularını beslemek için memelerinden gelen, besin değeri yüksek beyaz sıvıdır. Ayrıca bazı bitkilerin türlü organlarında bulunan beyaz renkte öz suya ve erkek balığın tohumuna da süt denir Büyümeyi ve gelişmeyi sağlayan süt, vücuda güç verir ve kemikleri sağlamlaştırır ve kemik erimesini önlemeye yardımcıdır.
FAYDALARI :

FAYDALARI :
- Mikropların neden olduğu enfeksiyonlara karşı vücuda direnç verir.
- Cildin yıpranmasını ve yaşlanmasını engeller.
- Beyin için oldukça faydalıdır ve beynin ihtiyacı olan enerjiyi sağlar.
- Vücudumuzda ödeme neden olan sıvıların toplanmasını engeller.
- İshalin geçmesinde faydalıdır.
- Mide rahatsızlıklarına çok iyi gelir.
- Saçın uzamasında önemli bir etkisi vardır.
- Tırnakların sağlam bir şekilde uzaması için faydalıdır.
- Diş çürümelerine oldukça iyi gelir.
3. YUMURTA
Yumurta insanın vücudunda salgılanamayan ve dışarıdan alınması zorunlu olan proteinleri barındır. Sindirilebilirliği yüksek olan bu besinde, bulunan tüm besin içeriği vücutta kullanılır ve vücut proteinlerine dönüştürülür. Çocukların protein ihtiyacının yarısının hayvansal kaynaklı besinlerden sağlanmasının uygun olduğunu söyleyen uzmanlar, büyüme ve gelişme için çocukların yumurta tüketiminin gerekliliğini vurgulamaktadırlar.
Yumurtanın içinde A, B, D ve E vitaminleri bulunmaktadır. Diğer birtakım vitaminleri de içerir. A vitamini yumurtanın sarı kısmında bulunan bir vitamindir. Özellikle gözler için faydalı olan bu vitamin, kemik gelişiminin sağlıklı oluşunu ve diş sağlığı için de gerek duyulan bir vitamindir. Enfeksiyona karşı koruma sağlar, solunum sistemini ve sindirim sistemini güçlendirir. Bağışıklığa katkı sağlar.
4. BAL
Arılar, çiçeklerin özlerini alıp bize bal olarak geri veriyorlar ve bu bal B vitamini açısından oldukça zengin. Fruktoz, demir, kalsiyum, fosfat, sodyum, klorür, potasyum ve magnezyum bakımından çok zengin olan bal, B1, B2, B3, B5, B6 vitaminlerini de bolca içeriyor. İşte bu vitamin ve mineral deposu olan bal, antiseptik özelliğe sahip olduğundan hastalıkları önlemek, var olan hastalıkların daha hızlı iyileşmesi konusunda da doğal yardımcımızdır.
KAYNAKÇA
KAYNAKÇA
KAYNAKÇA
KAYNAKÇA
KAYNAKÇA
KAYNAKÇA
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder